Вакциновані українці мають право не відбувати карантин у Польщі

24 Лютого 2021, 09:48
Вакцинація/фото ілюстративне 578
Вакцинація/фото ілюстративне

Вакциновані проти коронавірусу особи не відбуватимуть карантин по приїзду до Польщі.

Про це йдеться в опублікованому новому урядовому розпорядженні, яке набрало чинності з вівторка, 23 лютого, повідомляє Польське радіо.

Документ передбачає, що ті, хто вакцинувався проти коронавірусу, й матимуть відповідне підтвердження цього, після перетину польського кордону звільнятимуться від відбування 10-денного карантину або необхідності робити тест на COVID.

Щоправда, є одна умова: щеплення повинно бути зроблене вакциною, яка допущена до використання в ЄС. Тобто, приймаються вакцини Pfizer, Moderna й Astra Zeneca.

Російська вакцина Sputnik, індійська вакцина COVISHIELD та будь-які інші станом на 23 лютого не звільнятимуть від карантину в Польщі.

Через зростання кількості випадків зараження британською мутацією коронавірусу у Польщі також оголосили про відхід від захисних щитів та інших прикриттів, окрім масок. Уряд також розглядає можливість введення прикордонного контролю на пунктах перетину зі Словаччиною та Чехією, де зафіксовано набагато більше випадків захворювання, ніж у Польщі.

Читайте також: В Україні зареєстрували вакцину Oxford/AstraZeneca проти COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024