Як вберегтися від харчових отруєнь і гострих кишкових інфекцій

22 Лютого 2021, 14:15
795

З початку 2021 року в Україні зафіксували 7 спалахів гострої кишкової інфекції.

Про це повідомляють на сторінці Центру громадського здоров'я України в мережі.

Останнє повідомлення надійшло цими вихідними з Тернопільщини. У Чортківському районі захворіло дев’ятеро дітей. У всіх — середня форма тяжкості хвороби. Двох дітей госпіталізували, ще семеро лікуються амбулаторно.

Також, у січні зафіксували спалах сальмонельозу, а в лютому вірусного гепатиту А та ротавірусу.

Нагадаємо, гострі кишкові інфекції – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо в дітей.

Зазвичай, гострі кишкові інфекції викликають бактерії чи віруси, які потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи водою. Найчастіше збудники знаходяться в сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах.

Найпоширеніші симптоми гострих кишкових інфекцій – слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея. При перших симптомах звертайтеся до лікаря.

Щоб уберегтися від харчових отруєнь і гострих кишкових інфекцій, дотримуйтесь 5 правил:

  • підтримуйте чистоту;
  • відокремлюйте сиру їжу від готової;
  • ретельно готуйте їжу;
  • зберігайте їжу за безпечної температури;
  • використовуйте безпечну воду та свіжі продукти.

Читайте також: В Україні оплачуватимуть візит до стоматолога

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024