Як вберегтися від харчових отруєнь і гострих кишкових інфекцій
З початку 2021 року в Україні зафіксували 7 спалахів гострої кишкової інфекції.
Про це повідомляють на сторінці Центру громадського здоров'я України в мережі.
Останнє повідомлення надійшло цими вихідними з Тернопільщини. У Чортківському районі захворіло дев’ятеро дітей. У всіх — середня форма тяжкості хвороби. Двох дітей госпіталізували, ще семеро лікуються амбулаторно.
Також, у січні зафіксували спалах сальмонельозу, а в лютому вірусного гепатиту А та ротавірусу.
Нагадаємо, гострі кишкові інфекції – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо в дітей.
Зазвичай, гострі кишкові інфекції викликають бактерії чи віруси, які потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи водою. Найчастіше збудники знаходяться в сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах.
Найпоширеніші симптоми гострих кишкових інфекцій – слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея. При перших симптомах звертайтеся до лікаря.
Щоб уберегтися від харчових отруєнь і гострих кишкових інфекцій, дотримуйтесь 5 правил:
- підтримуйте чистоту;
- відокремлюйте сиру їжу від готової;
- ретельно готуйте їжу;
- зберігайте їжу за безпечної температури;
- використовуйте безпечну воду та свіжі продукти.
Читайте також: В Україні оплачуватимуть візит до стоматолога
Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром