У Цуманській громаді батьки дітей з інвалідністю вимагають виділити гроші на реабілітацію

22 Лютого 2021, 12:54
Юлія Чередько із мамою Наталею 477 Джерело: https://suspilne.media/
Юлія Чередько із мамою Наталею

Батьки, які виховують дітей з інвалідністю у Цуманській територіальній громаді, прийшли на сесію селищної ради із вимогою виділити гроші на реабілітацію і оздоровлення.

Про це повідомляє Суспільне Волинь.

Зі слів голови громадської організації «Соняшник» Оксани Ярецької, на ці потреби у бюджеті громади не передбачили гроші.

На сесію прийшли півтора десятка жінок, які виховують дітей з інвалідністю.

Питання виділення грошей на оздоровлення дітей депутати розглянули – йдеться про 50 тисяч гривень. Голова громадської організації дітей з інвалідністю «Соняшник» Оксана Ярецька, яка приїхала із батьками, каже: сума – мізерна. Реабілітація дитини із захворюванням неврологічного профілю, з її слів, коштує щонайменше 16 тисяч гривень.

Зрештою, суму 50 тисяч гривень депутати підтримали голосуванням. Всього у громаді 110 неповнолітніх з інвалідністю.


«Раніше оздоровленням дітей з інвалідністю займалося управління соцзахисту Ківерцівської райдержадміністрації. Нині цим мають займатися органи влади територіальної громади», – розповів голова Цуманської ОТГ Анатолій Доршук.

Одна із тих хто вимагає виділення грошей на реабілітацію – Наталія Чередько. Її донька Юлія народилася зі спинномозковою грижею і множинними патологіями. Дівчинці вже зробили кілька операцій. Дитина потребує постійної реабілітації, говорить її мама Наталія.

«Ми своїми силами масажі робили, приходили до нас додому. Але треба, щоб якісь масажисти, щоб комплексно, щоб розминалися м’язи. Це треба санаторій», – каже Наталія.

З її слів грошей, які виділили депутати, не вистачить на усіх дітей.

Як розповів Суспільному після сесії голова громади, 50 тисяч гривень – це початкова сума. До кінця цього року планують виділити 400 тисяч гривень на програми оздоровлення і реабілітації дітей з інвалідністю.

Читайте також: На Волині виявили 75 нових хворих на коронавірус, одна людина померла

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024