За рік в Рівненській обласній дитячій лікарні провели понад 5 тисяч УЗД-досліджень

19 Лютого 2021, 16:00
517

Рік тому у Рівненській обласній дитячій лікарні з’явився портативний УЗД-апарат, один із найсучасніших на той період.

Обладнання придбали в рамках реалізації проєкту «Підвищуємо медичні стандарти – рятуємо життя дітей!», який РОДЛ реалізовує спільно з Воєводською спеціалізованою дитячою лікарнею польського міста Ольштин.

Проєкт фінансувався Міністерством закордонних справ Республіки Польща і відбувався у наприкінці 2019 року у два етапи: на першому наші лікарі стажувалися у польських колег, під час другого польська сторона придбала це сучасне діагностичне обладнання вартістю 25 тис. євро. У січні минулого року вручити апарат до Рівного приїздили Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі та консул Республіки Польща в Луцьку Вєслав Мазур. 


 

Так, упродовж 2020 року цим апаратом лікарі провели понад 5 тисяч досліджень, з яких половина – у пацієнтів відділень реанімації. Головна перевага портативного УЗД-апарату – це можливість проводити обстеження максимально зручно для пацієнта: в палаті, операційній чи навіть у кареті швидкої допомоги.  

В обласній дитячій лікарні переконані, що завдяки реалізації проєкту вдалося не лише підвищити якість медичних послуг, а й покращити ефективність лікування маленьких пацієнтів.

Фото Рівненської обласної дитячої лікарні

Читайте також: Рівне: розшукали стоматологиню, яка била дітей

Вакцинація проти COVID-19 для тих, хто хворів: чи варто робити щеплення

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024