У Володимирі шукають донорів крові, які перехворіли на COVID-19

19 Лютого 2021, 11:58
Донор/Фото ілюстративне 514
Донор/Фото ілюстративне

У Володимир-Волинську станцію переливання крові запрошують осіб, які перехворіли на респіраторну хворобу, спричинену вірусом COVID-19 та мають антитіла, стати донорами компонентів крові.

Про це повідомляють у відділі з питань охорони здоров’я виконавчого комітету міськради.

Кабінет Міністрів ухвалив механізм реалізації експериментального проєкту із заготівлі гіперімунної плазми крові, яка містить антитіла до SARS-CoV-2, з подальшим виготовленням імуноглобулінів для лікування COVID-19.
 
Рішення стосовно реалізації експериментального проєкту закріплено у постанові Кабінету міністрів України від 9 жовтня 2020 N 965. До його реалізації долучилася і Володимир-Волинська станція переливання крові.

Кров братимуть у людей з позитивним результатом дослідження на наявність антитіл. Тож спочатку проведуть обстеження методом імуноферментного аналізу.

Антитіла до COVID-19 в крові людини можуть бути, навіть якщо хвороба проходила безсимптомно.

Компоненти крові тих, хто здолав коронавірус, використовуватимуть при переливанні людям, чия боротьба з хворобою ще триває. Тож якщо Вам під силу допомогти швидшому одужанню хворих на COVID-19 та врятувати чиєсь життя – станьте донором.

При здачі крові необхідно з собою мати паспорт та виписку (довідку) з лікувального закладу з підтвердженим діагнозом COVID-19 та з негативним результатом ПЛР-діагностики після одужання.

Читайте також: Володимирські медики провели операцію сучасним методом гістероскопії

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024