Українців вакцинуватимуть у п’ять етапів, охочим треба реєструватися в «Дії»

20 Лютого 2021, 15:50
1155

Усі охочі вакцинуватися від коронавірусу зможуть отримати щеплення добровільно і безплатно. Щоправда, не відразу.

Люди старші 18 років, які не потрапили до переліку МОЗу, як такі, що мають критичний ризик зараження, будуть вакциновані на 5 етапі. Про це під час онлайн-брифінгу зазначила Олена Гандзюк, заступниця начальника Рівненського обласного управління здоров’я.

На першому етапі вакцинації щеплення отримають медики та інші працівники всіх закладів охорони здоров’я, що надають допомогу з COVID-19 (15 закладів на Рівненщині), працівники мобільних бригад, які будуть щеплювати безпосередньо. Працівники лабораторій, де діагностується коронавірус, а також люди похилого віку в інтернатних закладах.

За спаданням ризиків зараження вакцинуватимуть інших українців. На п’ятому етапі вакцинації щеплення можуть отримати всі охочі.

«Поки триватимуть перші етапи, у додатку «Дія» всі охочі зможуть зареєструватися, повідомити про свою готовність вакцинуватися, щоб оцінити потреби країни в вакцині, і створення умов для зберігання та реалізації вакцини», – зазначила Ганзюк.

Читайте також: Рівненщина: де можна зробити тест на коронавірус для виїзду за кордон

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024