Як безпечно працювати в офісі в часи пандемії

17 Лютого 2021, 11:14
953

Незалежно від того, працюєте ви в офісі час від часу чи всі п’ять-шість днів на тиждень, повертаєтесь до офісної роботи після перенесеного COVID-19 чи тривалої перерви після віддаленого режиму, потрібно пам’ятати про прості правила безпеки.

На сторінці НСЗУ дали рекомендації щодо профілактики COVID-19 тим, хто працює в офісах, установах, підприємствах.

Маска та дистанція

Коли ви носите маску, ви захищаєте і себе, і інших. Якщо кожен на своєму робочому місці носитиме маску це допоможе запобігти передачі та розповсюдженню вірусу. Натомість контактування без носіння маски збільшує ризик зараження.

Маски не замінюють необхідності тримати дистанцію. Їх потрібно носити на додаток до відстані принаймні в півтора метра один від одного.

Маска повинна повністю закривати ніс і рот, і щільно прилягати з обох боків до обличчя.

Гігієна та етикет

Часто мийте руки з милом принаймні або використовуйте антисептик із щонайменше 60% спиртом, якщо мило та вода відсутні.

Не торкайтеся очей, носа та рота, якщо не мили руки.

Регулярно дезінфікуйте поверхні в тих місцях, де ви знаходитесь, та поверхні приладів та пристроїв, яких торкаєтесь (дверні ручки, поручні, столи, підвіконня, клавіатура, смартфон, пульт управління, касовий апарат тощо).

Уникайте спільного використання предметів та обладнання. Якщо цього не можна уникнути, краще продезінфікувати предмет до та після використання.

Вітайтеся з колегами безконтактно.

Подбайте про безпечний прийом їжі на роботі. Якщо неможливо втриматись від спільного чаювання, майте особистий або одноразовий посуд для цього.

Не забувайте закривати рот і ніс серветкою чи носовичком при кашлянні або чханні.

Стежте за своїм здоров’ям та залишайтеся вдома, коли це потрібно

При симптомах або підозрі на COVID-19, при позитивному тесті на COVID-19 чи під час очікування його результатів, потрібно залишатись вдома, а не йти в офіс.

Навіть якщо у вас все добре, але захворів хтось із членів родини або ви нещодавно перебували у тісному контакті з кимось із COVID-19, повідомте про це керівника та залишиться працювати дистанційно. 

Дотримуйтеся простих правил безпеки та залишайтеся здоровими.

Читайте також: Як допомогти людині, що має підозру на інсульт

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024