У Ковелі проводять ранню діагностику слуху в дітей

16 Лютого 2021, 14:45
1020

Торік пологовий будинок Ковельського МТМО завдяки коштам благодійників отримав прилад аудіологічного скринінгу слуху новонароджених.

Про це повідомляють на сторінці медзакладу в мережі.

Обстеження проводяться вже з третього дня життя дитини. Це дозволяє вчасно діагностувати порушення здатності чути у немовлят та повідомляти батькам про необхідність проведення операції.

Оптимальний варіант для дітей з глибокою втратою слуху – бінауральна (на два вуха) кохлеарна імплантація (КІ) у віці 1-1,5 років. Кохлеарний імплантат складається з двох частин: внутрішня частина (імплантат) імплантується у внутрішнє вухо на все життя, і зовнішня частина (мовний процесор) носиться, як слуховий апарат і замінюється кожні 5-10 років. Можна оперувати й в більш пізньому віці (дитина буде чути незалежно від того, коли проведена операція), але тоді батькам значно важче буде навчити свою дитину розмовляти.

В Україні кохлеарну імплантацію дітям та заміну мовних процесорів проводять безплатно (за кошти держбюджету).

Кохлеарна імплантація – це лише перший етап в боротьбі з глухотою. Не менш важливими етапами є ще два: налаштування мовного процесора і слухомовна реабілітація (щонайменше 2-3 роки: чим раніше зроблена операція, тим менший період реабілітації).

Непоінформованість і зволікання батьків з проведенням операцій дітям із незворотними порушеннями слуху є перепоною для того, аби діти мали змогу навчатися у звичайних школах і надалі самореалізуватися в дорослому житті.

Читайте також: У Ковельському медоб'єднанні перебувають 14 хворих на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024