Протягом якого часу діє електронне медичне направлення

15 Лютого 2021, 11:49
1434

Пацієнти часто питають, протягом якого періоду діє електронне направлення.

На це питання відповіли на сторінці НСЗУ в мережі.

Електронне направлення діє впродовж одного року від дня створення. Але не варто відкладати консультацію чи обстеження на цілий рік. Краще дотримуватись рекомендацій лікаря щодо термінів проходження обстеження чи отримання консультації спеціаліста, на які він направив пацієнта. Така інформація, зокрема, вказана в додатковій інформації в направленні, якщо лікар роздруковує пацієнтові інформаційну пам’ятку.

Також нагадуємо, що в е-направленні не вказується ні заклад, ні лікар, до якого направляють пацієнта, лише код послуги та інформація про заклад і лікаря, який його створив. Місце отримання послуги пацієнт обирає самостійно. В будь-якій лікарні України, яка має контракт з НСЗУ.

Але є виняток. Коли відбувається переведення пацієнта на рівні «стаціонар-стаціонар», тоді заклад вказується і пацієнт самостійно лікарню не обирає.

Уточнити, які саме заклади мають договір з НСЗУ на ті чи інші послуги, можна, зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Читайте також: В Україні виявили 2 332 нових хворих на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024