На Дубенщині через негоду жінку з інсультом на конях везли до карети швидкої. ВІДЕО

13 Лютого 2021, 16:22
Фото ілюстративне 1901
Фото ілюстративне

Попри відстань та заметіль Мирогощанської поліцейські офіцери та жителі громади рятували пенсіонерку.

Близько восьмої вечора до поліцейського офіцера Мирогощанської громади Віктора Мокрійчука зателефонував занепокоєний рівнянин. Чоловік повідомив, що їде до 78-річної мами, яка проживає у селі Білоберіжжя Дубенського району і вже два дні не виходить на зв’язок. Запідозривши недобре, він вирішив заручитися підтримкою поліцейських. Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Правоохоронці одразу вирушили за вказаною адресою. У зв’язку із складними погодними умовами службовим автомобілем дістатись хутора виявилось не так просто. 

«Орієнтовно три кілометри ми йшли засніженим полем, підсвічуючи ліхтарем. Коли дістались до хати, двері виявилися зачинені, тож разом із сином власниці вирішили заходити всередину», — розповідає лейтенант поліції Віктор Мокрійчук.

Пенсіонерку побачили на ліжку: жінка була у свідомості, проте не говорила.  

Одразу викликали швидку, однак розуміли, що спецавтомобіль сюди не доїде, тож потрібно якось доправити жінку до медиків.

У пошуках підмоги поліцейські почали обдзвонювати жителів громади, які одразу погодилися допомогти. 

«Кажуть, коней на переправі не міняють, а ми міняли. Спочатку знайшли сани і одного коня, але він не зміг проїхати, тож довелось шукати упряжку із двома тваринами.  Саме так довезли пенсіонерку до «швидкої» і передали її лікарям. І велика подяка жителям громади, які відгукнулися. Незважаючи на відстань та погоду», – згадує події вечора капітан поліції Дмитро Головатий.

У медзакладі з’ясувалось, що у жінки стався інсульт. Нині вона перебуває наглядом лікарів. 

Читайте також: Рівненщина: заповненість ліжок хворими на COVID-19 менша, ніж по Україні

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024