Рівненська міська лікарня отримала потужне ПЛР-обладнання

13 Лютого 2021, 12:22
1570

На Рівненщині продовжують підсилювати опорні лікарні, за 10 мільйонів гривень бюджетних коштів в області закупили потужне обладнання для ПЛР-лабораторій 8-ми медзакладів.

Про це повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Найпершою таке устаткування отримала Рівненська центральна міська лікарня, завдяки чому в медзакладі облаштували повноцінну ПЛР-лабораторію. Серед обладнання – ампліфікатор, автоматична станція для екстракції, шафа біобезпеки, термошейкер, автоклав та ПЛР-бокс.

«Тут загалом обладнання на 2 мільйони 600 тисяч гривень. Отримавши підтримку з державного бюджету, ми не могли не направити її для міської лікарні. Адже медики Рівного одні з перших прийняли «ковідний» удар і достойно тримаються. Потужне обладнання дозволить вкотре посилити бойову готовність до викликів, пов’язаних з інфекційними хворобами», – відзначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

За словами керівника Рівненської міської лікарні Євгена Кучерука, устаткування можна буде використовувати не лише для діагностики COVID-хворих, а й усіх інфекційних хвороб та навіть в області трансплантології.

«Зізнаюся – раніше ми навіть не думали про таке обладнання. За минулий рік ми направили в лабораторії області понад тисячу зразків на ПЛР-тестування і пролікували понад 3000 коронавірусних пацієнтів. То тепер самі зможемо робити близько 250 ПЛР-тестів за добу. Зараз на новому обладнанні вже вчаться працювати троє фахівців», – розповів Євген Кучерук.

Загалом в області закупили 30 одиниць обладнання, яке щодня поставлятимуть у медзаклади області.

Окрім Рівненської міської лікарні, устаткування для ПЛР-лабораторій отримають ще сім лікарень області – Сарненська ЦРЛ, Дубенська міська, Вараська багатопрофільна, Рівненська обласна, Радивилівська міська, Рокитнівська багатопрофільна та обласний центр громадського здоров'я.

Читайте також: На Рівненщині виявили 114 нових хворих на COVID-19, двоє людей померли



Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024