Іваничівська лікарня перейде у комунальну власність селищної ради

13 Лютого 2021, 11:47
Іваничівсмька лікарня 502
Іваничівсмька лікарня

З ініціативи голови селищної ради відбулась робоча зустріч керівництва Іваничівської селищної ради та керівництва КНП «Іваничівська центральна районна лікарня» у справах взяття цієї установи у комунальну власність селищної ради та входженням селищної ради у засновники.

Про це інформують на сайті Іваничівської громади.

Зустріч пройшла за участю Лідії Томашевської, секретаря ради Володимира Сарабуни, заступниці селищної голови Оксани Рубан, начальниці фінансового відділу Тетяни Бартновської, начальника юридичного відділу Ігоря Диця, директоки КНП «Іваничівська центральна районна лікарня» Алли Баранчук, працівників районної лікарні: головної бухгалтерки Віталії Цаплан, економістки Олени Лебедь та юрисконсульта Світлани Лісневської, начальника виробничої дільниці ТОВ «АВАНТІ-ДЕВЕЛОПМЕНТ» Олега Новосада.

КНП «Іваничівська центральна районна лікарня» являється одним із ведучих лікувальних закладів у районі. На сьогодні вона перебуває у договірних відносинах з Національною службою здоров’я України та надає медичні послуги по п’яти пакетах. Завдяки залученим коштам з Національної служби здоров’я України лікарня готова отримати дозвіл на впровадження ще п’яти видів пакетів надання медичної допомоги, що стало можливим завдяки своєчасній закупівлі дороговартісного медичного обладнання.

Згідно з бюджетним законодавством усі енергоносії медичних установ повинні оплачуватись органами місцевого самоврядування. На 2021 рік підписали відповідні меморандуми між Іваничівською, Павлівською, Поромівською та Литовезькою громадами щодо співфінансування витрат за енергоносії КНП «Іваничівська центральна районна лікарня» та КНП «Іваничівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги».

Іваничівська селищна рада надала кошти районній лікарні на оплату енергоносіїв за січень 2021 року.

На робочій зустрічі обговорили питання оптимізації затрат на оплату за комунальні послуги, оплати за тепло. За січень оплата за використану теплову енергію складає в межах 500 тисяч гривень, що пов’язано зі значним зниженням добових температур.

Лідія Томашевська озвучила питання розрахунків потреб в енергоносіях та в цілому витрат по установі. Дала доручення підготувати проєкти рішень селищної ради щодо згоди Іваничівської селищної ради на входження в засновники комунального неприбуткового підприємства «Іваничівська центральна районна лікарня» та затвердження Статуту у новій редакції. Обговорили питання передачі рухомого та нерухомого майна установи у комунальну власність Іваничівської селищної ради.

Читайте також: На Волині виявили 112 нових хворих на коронавірус, двоє людей померли


Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024