У «Ягодині» виявили виявили медичні маски і косметику на понад пів мільйона гривень

11 Лютого 2021, 13:42
559

На митному посту «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби при огляді автомобіля з гуманітарною допомогою виявили незадекларований товар на суму понад пів мільйона гривень.

Про це інформують у пресслужбі Волинської митниці.

Прямуючи в Україну, в зону митного контролю митного поста «Ягодин» Волинської митниці заїхав вантажний автомобіль «Volvo» під керуванням громадянина України. До митного контролю подали товаросупровідні документи, відповідно до яких переміщуються товари в якості гуманітарної допомоги.

В результаті повного митного огляду транспортного засобу виявили незадекларовані чотири тисячі медичних масок торгової марки Kangning Protective та понад три тисячі одиниць косметологічних засобів торгової марки Balea, загальною вартістю 503,8 тисячі гривень.

Таким чином, особа відповідальна за відправку товарів Гуманітарної допомоги від німецької компанії, через водія, громадянина України, вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару, шляхом подання митному органу документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів та їх кількості.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, обумовлені ч.1 ст.483 Митного кодексу України й передбачають накладання штрафу в розмірі 100% вартості предмету правопорушення. Працівниками Волинської митниці Держмитслужби складено протокол про порушення митних правил, відповідно до якого товар вилучено до рішення суду.



Читайте також: На Волині медики отримали шість нових автомобілів швидкої допомоги

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024