Дубенська міська поліклініка отримала обладнання для швидкої діагностики туберкульозу

09 Лютого 2021, 10:43
586

Дубенська міська поліклініка отримала нове обладнання для швидкої діагностики захворювання на туберкульоз.

За сприяння Рівненського обласного управління охорони здоров'я та Дубенської міської ради, за кошти Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією (The Global Fund) КНП «Міська поліклініка» отримала апарат GeneXpert швидкої діагностики захворювання на туберкульоз. Про це повідомляють у Дубенській міській раді.

Система GeneXpert дає можливість виявити молекулярно-генетичним методом збудник туберкульозу упродовж двох годин. Це дозволяє з перших днів призначити пацієнту адекватну терапію, а значить забезпечити універсальний, орієнтований на пацієнта, доступ для своєчасної та якісної діагностики, лікування та догляду хворим туберкульозом.

Цей вид обстеження проводиться за направленням лікаря або при наявності певних симптомів. Дослідження аналізу в лабораторії Протитуберкульозного відділення КНП «Міська поліклініка» проводиться безкоштовно.

Лікарі-фтизіатри Протитуберкульозного відділення поліклініки будуть вдячні колегам — лікарям первинної та вторинної ланки, лікарям приватної практики Дубна, Дубенського, Радивилівського, Демидівського, Млинівського районів за тісну співпрацю між медичними закладами.

Читайте також: На Рівненщині виявили 86 нових хворих на COVID-19, четверо людей померли

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024