Головний медик Рівненщини бере участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Коронавірус»

08 Лютого 2021, 17:24
Олег Вівсянник (другий зліва) під час форуму 1272
Олег Вівсянник (другий зліва) під час форуму

Всеукраїнський форум «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді» відбувається за участі представників України, Євросоюзу, за підтримки ВООЗ, UNICEF та Агентства США з міжнародного розвитку.

Це своєрідний майданчик для діалогу про пандемію та її подолання. Від Рівненщини  у форумі бере участь начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник, йдеться на сайті відомства. 

Триденну подію відкрив  Президент України Володимир Зеленський. Під час виступу він наголосив, що у питанні протидії пандемії коронавірусної хвороби COVID-19 Україні є чим пишатися, адже, попри серйозні проблеми в системі охорони здоров’я, вдалося зменшити кількість випадків захворювання та підвищити виплати медичним працівникам.

Володимир Зеленський зазначив, що влада, обираючи між ударом по економіці та здоров’ям людей, пішла на непопулярний крок і запровадила жорсткий карантин. Він виявився ефективним і дав змогу виграти дорогоцінний час.

Зокрема, підвищили заробітні плати медикам у тому числі і Рівненщини, що протидіють COVID-19, до 300 відсотків. А цього року суттєво збільшені виплати медичним працівникам усіх рівнів. За цей час Україні вдалося збільшити кількість ліжок у лікарнях. Вже сьогодні 70 відсотків з них вільні. А понад 80 відсотків ліжок в Україні забезпечені киснем.

Люди, які через карантин були змушені призупинити роботу, одержали економічну підтримку.

В Україні вдалося досягти стабілізації ситуації з поширенням COVID-19 і втричі зменшити середньотижневу кількість випадків захворювання.

На форумі планується обговорити плани Уряду на 2021 рік щодо подолання пандемії, та спільний план дій щодо вакцинації, обміняються досвідом боротьби з Covid-19, а також розкажуть про перспективи відкриття кордонів країн.

Також під час форуму буде окреслено строки й умови проведення вакцинації: коли вона розпочнеться, які вакцини будуть представлені в Україні та який контроль якості вони пройшли.

Читайте також: На Рівненщині госпіталізували дівчину, яку вдарило струмом

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024