У лікарні Володимира працює мультидисциплінарна бригада

08 Лютого 2021, 16:17
579

Щомісяця близько 35 осіб у Володимирі-Волинському, які потрапляють у дорожньо-транспортні пригоди чи переживають інсульт, проходять довгу і важку процедуру з відновлення функцій життєдіяльності у фізіотерапевтичному відділенні при КП «Володимир-Волинське ТМО». 

Кваліфіковану допомогу пацієнтам надають працівники мультидисциплінарної бригади, які займаються психологічною підтримкою та фізичною допомогою для відновлення функцій життєдіяльності, інформують на сторінці медзакладу у фейсбуці.

Відновлення відбувається у два етапи: зовнішня стимуляція за допомогою лікувальних масажів та тренажерів, а також внутрішня стимуляція, над якою працює професійний психолог. Якщо використовувати лише один етап, то відновлення не дасть того результату, який запланований. 

«На процедури у фізіотерапевтичне відділення потрапляють хворі з ураженням опорно-рухового апарату, різними ураженнями мозку, які наново вчаться робити звичні рутинні речі у побуті – одягатися, тримати ложку, чистити зуби, їсти. Їх у наше відділення спрямовує сімейний лікар або спеціаліст стаціонарного відділення зазвичай з відділень неврології, травматології та хірургії. Коли пацієнт ще мало рухається чи взагалі не рухається самостійно, фізичне відновлення скероване на те, щоб запобігти ускладненням. Тобто попередити пролежні, застійні явища у легенях, порушення циркуляції крові тощо. 

Пізніше людина мусить навчитися правильно, безпечно переміщуватись в ліжку, сідати, щоб не впасти, потім вставати, ходити з допоміжними засобами та без них. Також допомагаємо і людям з травмами хребта, сколіозом та крововиливами у мозок. Для відновлення зазвичай необхідно 7 –12 процедур, у дуже складних випадках може бути навіть до 30 », – йдеться у дописі

Читайте також: У Володимирі помер літній чоловік у якого підтвердили COVID-19







Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024