У Ковелі 73-річній жінці при свідомості прооперували серце

02 Лютого 2021, 17:03
4848

Завдяки впровадженню сучасних медичних інновацій, у Ковельському МТМО пацієнт під час операції може спілкуватися з медиками.

Про це йдеться на сторінці лікувальної установи у фейсбуці. 

Лікарі кардіохірургічного центру Ковельського МТМО Володимир Танський та Андрій Гуска під час встановлення штучного водія ритму серця спілкувалися з пацієнткою, цікавилися її самопочуттям, жартували та підбадьорювали. Імплантацію кардіостимулятора провели під рентгенологічним контролем в спеціально обладнаній операційній. За півтори години жінка отримала «помічника» для свого серця, який поліпшить його роботу.

73-річна пацієнтка звернулася до лікарів зі скаргами на відчуття перебоїв у роботі серця. Її госпіталізували з діагнозом: повна атріовентрикулярна блокада. Лікарі провели необхідні діагностичні обстеження. Зокрема, холтерівське моніторування (добове стеження за роботою серця: ЕКГ, артеріальний тиск), яке підтвердило діагноз: субтотальна AV-блокада другого ступеня.

Аби відновити нормальний ритм серцебиття, ковельські кардіохірурги імплантували пацієнтці двокамерний кардіостимулятор. Маленький, проте життєво необхідний прилад, дозволить їй швидко повернутися до активного способу життя.

Читайте також: На Волині відкрили пункт екстреної медичної допомоги

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.






 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024