Луцька міська лікарня – серед найкращих в країні за оперуванням інсультних хворих

28 Січня 2021, 14:21
2081

Оперативні втручання, які проводять у Луцькій міській клінічній лікарні, аби врятувати інсультних хворих, є одними з найкращих у країні.

Про це повідомляють на сторінці лікувальної установи у фейсбуці. 

«У нейрохірургів, які займаються цією проблемою, є девіз: «Час – це мозок». Якщо ви бачите якісь симптоми інсульту, а це перш за все – слабкість у кінцівках, асиметрія обличчя, порушення мови, виражене запаморочення з блюванням, тощо, то до такого пацієнта потрібно негайно викликати швидку допомогу і максимально швидко доправити його у лікарню», – розповідає нейрохірург нашої лікарні Євген Вольга.

Для того аби проводити такі операції, потрібні дороге сучасне обладнання та високопрофесійний медперсонал.

«Наша клініка є однією з найкращих в країні, – каже професор, керівник центру кардіоваскулярної патології, заслужений лікар України Андрій Ягенський – Ми першими у Західній Україні у 2006 році почали тромболізис при інсульті. Працюємо досить активно в цьому плані, рівень фахівців – надзвичайно високий. Допомогу надаємо в цілодобовому режимі. Важливо, що маємо можливості працювати на рівні Європи й сучасного Західного світу».

Ефективно лікувати інсульт можна тільки в умовах стаціонару, особливо в перші дні після його виникнення. Лише протягом перших чотирьох з половиною годин – у так зване терапевтичне вікно від початку ішемічного інсульту – можливе проведення оперативного втручання.

Читайте також: У Луцьку міську лікарню госпіталізували 70 пацієнтів

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024