У Любомльській лікарні облаштували 80 кисневих точок

28 Січня 2021, 12:17
461

Усі ліжка для  лікування хворих на COVID-19  у перепрофільованих  відділеннях Любомльської лікарні, включно з новим реконструйованим приймальним відділенням, облаштували кисневими точками. Всього їх – 80.

Закупили в лікарню також два нових кисневих концентратора ємністю 20 літрів та забезпечують киснем по кисневих трубопроводах реанімаційне відділення, перепрофільовані під COVID-19  педіатричне та терапевтичне відділення. Ці концентратори за необхідності лікар може за потреби включити сам, йдеться на сторінці КНП Любомльське ТМО» Любомльської міської ради у фейсбуці.

За державні кошти, виділені спеціально для закупівлі оснащення для подачі кисню хворим на коронавірусну хворобу, в лікарні  встановити 5-тонну кисневу бочку з рідким киснем, з якого виробляється газоподібний, на суму 1,69 мільйона грн. Це дозволить безперебійно забезпечувати киснем усі 80 точок. 

Раніше в лікарні користувалися кисневими балонами, що було дуже незручно, адже при напливі пацієнтів, котрі потребували кисневої терапії, за добу використовували два кисневих балони по 40 літрів на одного хворого.

«Киснева терапія є важливою частиною лікування хворих на Covid-19 у складних випадках. Потребують підключення до кисневих точок й інші хворі. Тому ми у своїй роботі зосередилися на тому, щоб наші пацієнти отримали кваліфіковану медичну допомогу»,  зазначив генеральний директор КНП «Любомльське ТМО» Любомльської міської ради Володимир Дибель.

Загалом на закупівлю, встановлення кисневої бочки, концентраторів та підключення до кисневих точок витратили 2,65 млн. грн. коштів цільової державної субвенції на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду.

Читайте також:  На Волині – 159 нових випадків коронавірусу, троє людей померли

5-тонна киснева бочка
5-тонна киснева бочка

Два нові кисневі концентратори
Два нові кисневі концентратори

Кисневий концентратор
Кисневий концентратор


Киснева точка в одному з кабінетів реконструйованого приймального відділення
Киснева точка в одному з кабінетів реконструйованого приймального відділення

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024