Неврологиня зі Старої Вижівки розповіла, коли слід оперувати грижу міжхребцевого диска

27 Січня 2021, 12:58
Ольга Маркусь 584
Ольга Маркусь

Ольга Маркусь, яка родом зі Старої Вижівки, а нині працює у Києві, пояснила, у яких випадках доцільно оперувати килу міжхребцевого диска.

Зазвичай, хірургічного лікування потребує не більше п’яти відсотків пацієнтів. Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбук.

У всіх випадках потрібно починати з консервативного лікування. Якщо від нього немає ефекту протягом шести-восьми тижнів − можна розглядати варіант хірургічного лікування, особливо якщо і надалі турбує біль, оніміння кінцівки або слабкість, важко ходити, стояти.

Операція потрібна негайно при розвитку симптомів компресії корінців кінського хвоста (масивного пучка спинномозкових нервів, що відходять від кінцевого відділу спинного мозку і іннервують таз і нижні кінцівки).

«Синдром кінського хвоста» складається з комплексу скарг і симптомів:

  • сильний біль у спині, який віддає в нижні кінцівки з однієї або обох сторін;
  • порушення чутливості в промежині і внутрішньої поверхні стегон, що виявляється в оніміння або поколюванні;
  • порушення функцій сечовипускання і дефекації (з одного боку спостерігається нетримання сечі, з іншого − неповне спустошення сечового міхура (атонічний сечовий міхур), а також нетримання калу);
  • слабкість у нижніх кінцівках (парапарез або параплегія);
  • відсутність колінних і/або ахілових рефлексів.

Читайте також: Як оздоровити організм в умовах пандемії

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024