Чому працівники Ковельського медоб'єднання, які хворіли на СOVID-19, довго не отримують виплати

26 Січня 2021, 15:07
Валентин Вітер 486
Валентин Вітер

Міський голова Ковеля Ігор Чайка зустрівся з генеральним директором Ковельського МТМО Валентином Вітром для питань виплати лікарняних медпрацівникам, які перехворіли на COVID-19.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Керівник медоб’єднання поінформував про ситуацію, назвав причини, які зумовлюють несвоєчасне отримання коштів, розповів про порядок страхування.

«З 177 людей, вже 95 виплатили повністю лікарняний листок і 100% виплатили ту частинку, яку має виплачувати роботодавець, тобто Ковельське МТМО виплитило 100%. Це за перші 5 днів. З шостого дня починає виплачувати Фонд соціального страхування. Дане захворювання COVID відноситься до захворювань, які мають пройти через розслідування. Своїм наказом я створюю комісію по розслідуванню. Коли вони отримують всі дані, ми відправляємо рішення комісії в обласну», – каже Валентин Вітер.

Він зазначає, що рішення комісії також надсилається в Фонд соціального страхування, Управління Держпраці і роблять повідомлення, подають в бухгалтерію, що розслідування завершили. І бухгалтерія чекає надходження коштів з Фонду соціального страхування.  

«Ця вся процедура займає від 2 до 3 місяців. Тому і виникають в людей такі запитання «чому так довго?», – пояснив очільник Ковельського МТМО.

Читайте також: Ковельські медики не в захваті від поспішної вакцинації проти COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024