На Рівненщині медики врятували хлопчика, який провалився під лід

20 Січня 2021, 09:41
853

У селі Шубків Рівненського 9-річний хлопчик провалився під лід на річці Горинь.

Інцидент трапився 19 січня по обіді, повідомляють на сторінці Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги у фейсбуці. 

Хлопця. що провалився під кригу, помітили пересічні люди та витягнули з води. Зняли мокрий одяг, вкрили сухими речами та одразу доставили додому.

«Хлопчик був у свідомості. Говорив не чітко. На момент нашого приїзду - мати постраждалого розтирала тіло дитини горілкою. Ми провели огляд постраждалого. Артеріальний тиск був понижений. Напоїли теплим чаєм з ложечки, внутрішньом'язово ввели кордіамін. Оскільки вдома у постраждалого не було грілок, то у пляшки налили гарячу воду і таким чином намагалися зігріти хлопця», - розповіла фельдшерка Новоукраїнського пункту постійного базування Клеванської підстанції екстреної медичної допомоги Людмила Гамула.

9-річного пацієнта у супроводі матері транспортували до Рівненської обласної дитячої лікарні під нагляд лікарів. У кареті швидкої допомоги хлопець розповів, що це вже не вперше гуляє на замерзлій водоймі.

«Щастя, що сьогодні свято і хлопця у воді побачили люди. Інакше – шанси вибратися з-під криги були б мінімальні», - додала фельдшер.

Читайте також: У Рівному госпіталізували чоловіка, який впав із чотириметрової висоти

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024