Відремонтують Рівненський обласний фтизіопульмонологічний медцентр

14 Січня 2021, 15:15
1000

Понад 7,2 мільйона необхідні Рівненському обласному фтизіопульмонологічному медичному центру, щоби провести комплекс ремонтних робіт.

З відповідним листом до керівництва Рівнеоблради звернувся директор цього комунального підприємства обласної ради Федір Аврука, йдеться на сайті органу місцевого самоврядування.

Йдеться передусім про ремонт покрівлі приміщення центру. За словами керівника, на це потрібно 3,3 млн.грн.

Крім того, ремонту потребують системи тепло- та водопостачання і водовідведення, на що підприємство також просить 3 млн.грн.

Ще 800 тис.грн. необхідні на виготовлення проєктно-кошторисної документації з відновлення системи витяжної вентиляції у лікувальному корпусі.

А враховуючи те, що центр є спеціалізованим закладом, який не може функціонувати без рентгенодіагностики, виникла потреба відремонтувати покриття підлоги в рентгенодіагностичних кабінетах (вартість - 60 тис.грн.) та рентгенозахисну обшивку на дверях таких кабінетів, яка вже втратила свою герметичність (45 тис.грн.).

Це питання розглядали на засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (голова - Юрій Білик).

У підсумку депутати підтримали рекомендацію звернутися до обласної державної адміністрації, щоби там створили робочу групу, яка вивчить питання ремонту даху приміщення фтизіопульмонологічного центру та визначить реальну фінансову складову. Крім того, комісія рекомендувала ОДА переглянути обласний бюджет 2021 року та внести відповідні пропозиції щодо джерел фінансування інших вказаних ремонтних робіт.

Читайте також:  Волинський депутат поскаржився, що у Ковелі готують медиків для Польщі та Чехії

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024