Вараських медиків звинувачують у халатності: проводиться службове розслідування

14 Січня 2021, 11:16
596

У Вараській багатопрофільній лікарні проводиться службове розслідування за частиною 2 статті 140 Кримінального Кодексу України.

У Вараші батьки 9-місячного хлопчика вважають, що їхня дитина перебуває у важкому стані через халатність лікарів. Попри обвиття плоду пуповиною ті два рази наполягли на природних пологах. Тепер дитина має інвалідність. Про це йдеться в сюжеті «Рівне 1».

Ромчик Пономаренко – довгоочікувана дитина у сім'ї Марії та Володимира: жінка не могла завагітніти п'ять років.

Вагітність проходила добре, але на тридцять восьмому тижні ультразвукова діагностика показала, що плід двічі обвитий пуповиною.

30-го березня на сороковому тижні Марія потрапила до «Спеціалізованої медико-санітарної частини №3» у Вараші (нині – Вараська багатопрофільна лікарня). За словами жінки, дитину лікарі з неї видавлювали скрученою у спіраль сорочкою.

Нині 9-ти місячний Ромчик перебуває під киснем в обласній дитячій лікарні. Спастичний тетрапарез, псевдобульбарний синдром, симптоматична епілепсія, затримка стато-моторного розвитку та тяжке перинатальне ушкодження головного мозку, це ще не повний діагноз дитини.

Батьки впевнені: все через халатне ставлення медиків до своїх професійних обов'язків. Мати хлопчика каже, що ніяких проблем під час вагітності не було, а лікарі запевняли, що вона повинна народити природним шляхом, без хірургічного втручання.

Наразі всі фахівці, в яких обстежувався малюк, наголошують на неврологічних проблемах, зумовлених ушкодженнями при народженні.

Читайте також:  В Україні 84% випадків смертності зумовлені неінфекційними хворобами

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024