Спростували фейк, що вакциновані від COVID-19 заражають інших штучним вірусом

13 Січня 2021, 14:15
1374

У мережі поширюють інформацію про те, що вакцина компаній Pfizer та BioNTech від COVID-19 є небезпечною, підтвердженням цьому нібито є той факт, що після вакцинації люди 1,5 місяці заражають інших штучним вірусом з вакцини, поки в них не виробиться імунітет.

Цей фейк спростували на сайті VoxUkraine.

Вакцина компаній Pfizer та BioNTech — це мРНК-вакцина, яка не містить ослаблений вірус. Така вакцина працює шляхом введення в організм «інструкцій» для вироблення антитіл. Під інструкціями мається на увазі послідовність мРНК – матричної або інформаційної РНК (молекули, яка допомагає клітинам будувати специфічні антитіла, які реагують на конкретне захворювання). 

Людям, які щойно вакцинувались від COVID-19, потрібно носити маски деякий час. Оскільки для захисту організму потрібно дві дози вакцини, а імунітет не виробляється одразу.

Проміжок між двома дозами вакцини Pfizer – три тижні. Після введення першої дози вакцини людина може підхопити новий коронавірус і заражати інших, тому й рекомендується носити маски. Повний захист вакцини від COVID-19 очікується лише через кілька тижнів після введення другої дози.

Читайте також: Спростували фейк, що жорсткий карантин в Україні продовжили до весни 2021 року

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024