Карантин допоможе запобігти введенню жорсткого локдауну – Максим Степанов

10 Січня 2021, 12:27
785

В Україні діють посилені карантинні обмеження, які триватимуть до 24 січня 2021 року, це вимушений захід, який допоможе запобігти екстреному введенню жорсткого локдауну в країні.

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Якби ми не ввели посилені протиепідемічні заходи, вже орієнтовно за 3 тижні довелося б вводити справжній локдаун – з повною забороною громадянам покидати домівки, окрім тих, хто забезпечує ключові інфраструктури держави. Уряд попередив про посилення карантину за місяць до його введення. 9 грудня була офіційно оприлюднена постанова Кабінету Міністрів. За цей час бізнес міг підготуватися. Люди, у свою чергу, мали можливість завчасно придбати товари, які їм будуть необхідні протягом 16 днів», – наголосив очільник МОЗ.

Міністр зазначив, що на відміну від країн Європи, які зараз масово закриваються на повний локдаун, що передбачає майже повну зупинку країни, в Україні встановили посилений карантин. Його умови розробили з урахуванням міжнародного досвіду та думки провідних українських лікарів-епідеміологів, інфекціоністів щодо траєкторії розвитку епідемії в країні та протидії розповсюдженню COVID-19.

Читайте також: В Україні підтвердили понад п'ять тисяч нових випадків коронавірусу

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024