Чоловіка, якому в Рівному пересадили серце незабаром випишуть з лікарні

05 Січня 2021, 15:30
Фото ілюстративне/ Пересадка серця 582
Фото ілюстративне/ Пересадка серця

47-річний Сергій Кушнір із Сарненщини, якому у ніч проти 18 грудня провели пересадку серця у Рівненській центральній міській лікарні, почувається добре.

Про це Радіо Трек повідомив головний лікар закладу Євген Кучерук. Чоловік деякий час проведе у лікарні, а потім пройде курс оздоровлення після операції:

«Йому підбирають імунодепресанти, а вже після свят, напевно, відпустять додому. Є така надія і сподівання», – зазначив лікар.

Наступного дня після операції пацієнта відвезли до київського інституту трансплантології ім. Шалімова, де його помістили в блок інтенсивної терапії. За кілька днів його перевели у відділення трансплантації серця та кардіохірургії, чоловік почав самостійно підводитися та сидіти.

Тим часом ще троє пацієнтів, яким в інституті ім.Шалімова провели трансплантацію нирок та печінки від цього ж донора, також одужують і вже за тиждень можуть поїхати додому.

Нагадаємо, згоду на донорство дали родичі 37-річного рівнянина Назарія Тополюка, який отримав травму, несумісну з життям.

18 грудня Назарія поховали, а його органи того ж дня пересадили чотирьом людям, які їх гостро потребували.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024