Першою в новому році на Шаччині народилася дівчинка

05 Січня 2021, 17:05
907

У перші три дні нового року в акушерсько-гінекологічному відділенні Любомльської лікарні народилося троє немовлят.

Про це йдеться на сторінці КНП «Любомльське ТМО» Любомльської міської ради  у фейсбуці.

Новий рік прийнято вважати початком нових звершень, здобутків. А коли з початком нового року в родинах з’являється ще й поповнення – це не лише радість, а й певний знак: усе в новому році вдасться!

У перший день нового року в акушерсько-гінекологічному відділенні КНП «Любомльське ТМО» Любомльської міської ради о 17.40 год. на світ з’явилося перше немовля – хлопчик вагою 3 кг 140 грам. Щасливими батьками стала родина Віти та Івана Ковальчуків із села Заболоття. Молоді батьки уже обрали й ім'я для свого малюка – Артем.

Далі 2 січня у Любомльській лікарні народилася дівчинка, яка стала радістю в родини Корнелюків, котрі проживають у селі Голядин Шацької територіальної громади, а третьою на третій день нового року також народилася дівчинка, котра поповнила родину Терещуків із села Сильне, що на Любомльщині.

За словами лікарки Тетяни Франчук, усі пологи були партнерськими та минулися без ускладнень. Мами та дітки почувають себе добре та вже готуються до виписки.

Як розповідає завідувачка відділення Світлана Дубій, загалом за 2020 рік в акушерсько-гінекологічному відділенні Любомльської лікарні народилося 463 немовлят, з них 329 – сільського населення, 134 – міського. Хлопчиків народилося 233, а дівчаток – на одну менше. З Шацька та Шацького району у лікарні допомогли з'явитися на світ 131 немовляті та 30 діткам – з інших районів та областей.

За 2020 рік у відділенні народилося три двійні, дві з них – з Шацького району (у родинах з сіл Мельники та Омеляне), та одна двійня з Любомля. Дві двійні народилися самостійно, а одна з'явилася на світ за допомогою кесарського розтину.

З найменшою вагою (1700 г) у лікарні народилося двоє діток, а з найбільшою вагою – 4860 г (м. Любомль, хлопчик).

Вітаємо щасливі подружжя з поповненням, а їхні малюки нехай ростуть щасливими та головне – здоровими на радість усій родині!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024