Чи приїде швидка допомога до пацієнта з коронавірусом

24 Грудня 2020, 12:21
742

Багатьох людей цікавить чи приїде швидка до пацієнта з COVID-19?

Відповідь на це запитання надали на сторінці НСЗУ в мережі.

Так, приїде, але потрібно надати достовірну інформацію про стан свого здоров’я. Для того, щоб диспетчер відправив на виклик саме ту бригаду екстреної медичної допомоги, яка має все необхідне оснащення для надання допомоги пацієнтам з COVID-19.

Бригада екстреної медичної допомоги виїжджає до пацієнта з COVID-19 та з підозрою на нього у разі критичного стану. Наприклад, коли у людини спостерігається утруднене дихання, дихальна недостатність, підвищення температури вище 38° C, що погано піддається корекції, раптове погіршення стану. Звертаємо увагу, що екстрена медична допомога не замінює консультації або огляду лікаря первинної ланки.

Приїхавши на виклик, медики швидкої оцінять стан пацієнта:

якщо є потреба – транспортують до лікарні, визначеної в регіоні для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою 

якщо пацієнт не потребує госпіталізації, йому нададуть необхідну медичну допомогу на місці та рекомендації стосовно самоізоляції 

Нагадуємо, екстрена медична допомога є безоплатною для пацієнта. Вона надається незалежно від наявності декларації з лікарем. Крім того, лікар-консультант центру екстреної здійснює цілодобове консультування пацієнтів з питань коронавірусної хвороби за зверненням телефоном. В разі необхідності він може направити мобільну бригаду для взяття зразків для проведення ПЛР-тестування.

Читайте також: В Україні виявили 11 490 нових хворих на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024