Спростували фейк, що вода з лимоном вбиває ракові клітини

16 Грудня 2020, 14:45
2444

Мережею поширюють інформацію про те, що гаряча вода з лимоном може запобігати раку, вбивати ракові клітини та контролювати ріст пухлин. 

Цю інформацію спростували на сайті VoxUkraine.

Автор стверджує, немов таку теорію довели клінічні дослідження, але це неправда. 

У британській організації досліджень раку запевняють, що не існує наукових доказів того, що лимонний сік лікує рак. У Національному центрі досліджень здоров’я США також зазначають, що лимони – це не ліки від раку, і їхня ефективність не доведена на людях. 

Кілька досліджень вказують на те, що лимони та інші цитрусові містять природні речовини, які можуть мати протиракові властивості — модифікований цитрусовий пектин та лімоноїди. Однак їх ніколи не перевіряли на людях, тому безпідставно стверджувати про їхню ефективність.

В умовах лабораторних досліджень деякі хімічні речовини можуть показувати протиракових ефект — вбивати ракові клітини, що ростуть у чашці Петрі, або демонструвати ефективність на моделях пухлин тварин. Попри це вони можуть бути неефективними для людини.

В Університеті медичних наук Арканзасу говорять, що є дослідження, які підтверджують, що в лимонах містяться певні види сполук, які можуть бути корисними для профілактики деяких видів раку. Однак у продуктах харчування їх так мало, що вони можуть лише підвищити здатність організму боротися з раком, але не вбивати ракові клітини.

Читайте також: Експерти спростували фейк, що алкоголь вбиває коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024