Мінохорони здоров'я почало без попередження перевіряти лікарні

30 Листопада 2020, 15:15
1319

У Міністерстві охорони здоров'я України вирішили проводити перевірки лікарень, першою Максим Степанов відвідав Житомирську область.

Про це інформують на сторінці МОЗ в мережі.

Зокрема, очільник МОЗ відвідав міську лікарню Житомира №1, міську лікарню №2 ім. В.П. Павлусенка та обласну клінічну лікарню ім. О.Ф. Гербачевського. Усі ці медичні заклади наразі приймають пацієнтів із COVID-19.

«Ситуація в перших двох лікарнях позитивна: киснем ці медичні заклади забезпечені повністю, є навіть істотний запас концентраторів: у міській лікарні №1 вільних ліжок із киснем під COVID-19 станом на зараз — 66, у лікарні №2 — 127. Поспілкувався з кількома пацієнтами — жодних проблем із госпіталізацією в них не виникло. З лікарських засобів нічого не докуповують, окрім вітамінів. Оптимістично налаштований і медичний персонал, зокрема проблем із надбавками там також немає», – поінформував Максим Степанов.

Натомість в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського виявили чимало проблем, що потребують негайного вирішення. Наприклад, очільник МОЗ з'ясував, що обласна клінічна лікарня, яку відвели для лікування хворих на COVID-19 ще 6 листопада, досі не уклала відповідний договір із Національною службою здоров'я України. 

«Також у цій лікарні жахлива ситуація щодо інфекційного контролю — його немає. Крім того, як мені стало відомо після розмови з лікарями, вони не мають повного доступу до засобів індивідуального захисту, якими заклад забезпечено повністю. Також виявив суттєві проблеми з подачею адекватної статистики по кисневих точках. Виявилося, що в статистику потрапляють начебто “вільні” кисневі точки, однак вони розташовані у відділеннях, які не відведені під лікування COVID-19», – розповів міністр.

Міністр охорони здоров'я України наголосив, що й надалі інспектуватиме регіональні медзаклади без попередження.

«Я й надалі буду це робити, зокрема без попередження. Мої заступники мають таке саме завдання. Ми постійно перевіряємо якість роботи нашої медичної системи та оперативно виправляємо всі недоліки», – запевнив Максим Степанов.

Читайте також: В Україні виявили 9 946 нових хворих на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024