Які ліки мають бути в автомобільній аптечці

21 Листопада 2020, 17:04
1772

На відміну від домашньої аптечки, яку кожен комплектує на власний розсуд, автомобільна аптечка має містити обов’язковий перелік медичних засобів.

Адже автомобільна аптечка може врятувати життя не лише вам, але й іншій людині, яка потребуватиме допомоги в разі аварії.

Про це йдеться на сторінці НСЗУ для пацієнта. 

Отже, 10 речей, які must have для аптечки в вашому авто:

1. Нітрилові рукавички. Вони допоможуть запобігти передачі багатьох інфекційних хвороб, які передаються через кров. Тож їх варто надягати завжди перед тим, як торкатися постраждалого.

2. Світловідбиваючий жилет та світловідбиваючий трикутник, який позначає місце ДТП. Це також засоби задля безпеки - тієї людини, яка отримала травми, і тієї, яка їй надає першу домедичну допомогу.

3. Бинти та бандажі. Для контролю незначних кровотеч прямим тиском варто мати кілька марлевих бинтів. Для пов’язок та фіксації - кілька еластичних.

4. Джгут (CAT, MAT, SOF, TMT). Допоможе при сильній кровотечі, яку неможливо зупинити з допомогою пов’язки чи прямого тиску. Нагадуємо, що накладати його потрібно завжди вище місця поранення, а не на суглоб

5. Плівка-клапан для серцево-легеневої реанімації. Також є вашим захистом при проведенні серцево-легеневої реанімації із рятувальними подихами.

6. Трикутний бандаж (або “косинка”). Знадобиться для фіксації шин.

7. Атравматичні ножиці для розрізання одягу.

8. Термоковдра (рятувальна ковдра) для зігрівання постраждалих.

9. Рулонний пластир на тканинній основі. Потрібен для фіксації пов’язок та шин.

10. Спиртові серветки для очищення шкіри від забруднення.

Також радимо покласти до аптечки засоби від опіків (протиопікові серветки та протиопіковий бинт), засоби для зупинки кровотечі, проти харчових отруєнь, проти серцевих нападів.

Доукомплектуйте аптечку іншими ліками, які можуть знадобитись в дорозі особисто вам. Але їх краще зберігати окремо, щоб в екстреній ситуації не плутатись і швидко надати допомогу постраждалій людині.

Пам’ятайте, що аптечка в автомобілі насправді потрібна не для уникнення штрафу. Вона зможе врятувати життя. Тому періодично перевіряйте її вміст та термін придатності медичних виробів та ліків.

Читайте також: Які ліки повинні бути в домашній аптечці

Жарознижувальні та знеболювальні: що повинне бути в кожній аптечці. ПОДКАСТ

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024