У Здолбунівській лікарні запрацювало відділення функціональної діагностики

20 Листопада 2020, 16:20
676

Здолбунівській центральній райлікарні створили відділення функціональної діагностики, де завдяки новому обладнанню можна пройти комплексне обстеження.

Як розповідає заступник керівника КП «Здолбунівська ЦРЛ» Василь Мацьоха, до цього часу в лікарні діяли два кабінети діагностики – у поліклініці та стаціонарі, тобто були розкидані. Тепер обстеження можна пройти в одному приміщенні, йдеться на сайті Рівненської ОДА. 

«У відділенні хворі мають змогу пройти обстеження серцево-судинної системи, електрокардіографію, холтерівське моніторування, комп‘ютерну реографію, обстежити органи дихання, судини головного мозку та кінцівок. Обладнання сконцентрували в одному місці. Це значно поліпшить надання медичних послуг. Адже не треба буде пацієнтам ходити по різних приміщеннях. Тут прийматимуть як амбулаторних, так і стаціонарних пацієнтів», – розповідає Василь Мацьоха.

Нове обладнання лікарня закупила з різних джерел. Частину – за кошти проєкту Світового банку, а іншу – за власні. Медзаклад уклав договір з Національною службою здоров’я України, тому отримав можливість забезпечувати свої власні потреби. Вдалося й зекономити гроші. За них і придбали нове обладнання.

«Здолбунівська ЦРЛ – це непоодинокий приклад ефективності реформи медицини. Заклад покращує свої послуги, робить їх комфортними для людей. Таким чином в лікарню все більше звертатиметься пацієнтів. Якщо буде попит, то і лікарня матиме усі шанси в майбутньому стати самодостатньою», - прокоментував перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Зупинятися на цьому лікарня не збирається. У планах – розширити послуги для пацієнтів, щоб вони не їхали обстежуватися та лікуватися до обласного центру, а йшли до місцевої лікарні. Тому в перспективі – придбання спеціалізованого обладнання. А це означає, що лікарня зможе заключити додаткові договори з НСЗУ і заробляти й надалі на себе.

Читайте також: Рівненщина отримає понад сто кисневих концентраторів

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024