Мінохорони здоров'я планує збільшити фінансування екстреної медичної допомоги на 2021 рік

19 Листопада 2020, 14:52
986

МОЗ наполягає на врахуванні у повному обсязі бюджетного запиту на фінансування капітальних видатків для екстреної медичної допомоги та приймальних відділень опорних лікарень у сумі 5,7 мільярда гривень.

 Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 19 листопада.

«Триває бюджетний процес, і МОЗ наполягає на врахуванні кожної гривні, поданої у бюджетному запиті. Усі ми хочемо бути впевненими, що набираючи 103 у будь-який час доби, нам буде оперативно надана кваліфікована медична допомога — від дзвінка диспетчеру до госпіталізації і початку лікування. Для цього екстреній медичній допомозі необхідне повноцінне фінансування. Саме тому ми закладаємо в бюджетний запит збільшення фінансування екстреної медичної допомоги», – наголосив Максим Степанов.

Очільник МОЗ також зазначив, що закликає народних депутатів виразити реальну підтримку українській медицині і врахувати бюджетний запит під час голосування у Верховній Раді.

За підрахунками МОЗ, для забезпечення повноцінної роботи ЕМД необхідно 5 мільярдів 715 мільйонів 823 тисячі гривень. З них – 3 мільярди 207 мільйонів 880 гривень на закупівлю спеціалізованого санітарного транспорту для розвитку служби екстреної медичної допомоги, обладнання для навчально-тренувальних відділів для центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у 19 областях.

Читайте також: В Україні новий рекорд: за добу виявили 13 357 нових хворих на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024