У Шацьку почали вакцинувати від грипу

12 Листопада 2020, 13:45
952

На початку епідемічного сезону сімейні лікарі радять шачанам обов'язково вакцинуватися від грипу.

Як зазначила Ніна Хащова, сімейна лікарка Шацької амбулаторії загальної практики сімейної медицини, перед вакцинуванням людина обов'язково має пройти медогляд у свого сімейного лікаря, при потребі – пройти більш детальне обстеження в інших лікарів.

Тоді людина вже може в аптеці придбати вакцину та з чеком, інструкцією та сертифікатом на вакцину, з сумкою-холодильником принести її у лікарню, і упродовж двох годин вакцинуватися. Фактично, як зазначає Ніна Хащова, протипоказів для вакцинації вакциною «Ваксігрип Тетра» дуже мало. 

Придбати вакцину можна в аптеках Шацька.

«В першу чергу вакцинуватися проти грипу варто людям, які належать до групи ризику або страждають від певних хронічних захворювань. Водночас усі авторитетні організації у сфері охорони здоров’я рекомендують усім людям  (віком від 6 місяців) робити щеплення проти грипу кожного року. В середовищі, де рівень охоплення вакцинацією не нижчий за 95–98%, хвороба не буде поширюватися. Охоплення вакцинацією формує так званий колективний імунітет», - розповідає лікарка.

Минулого тижня у сімейних лікарів Шацька вже вакцинувалося четверо людей.

Тож подбайте про своє здоров'я, бережіть себе та своїх рідних!




Читайте також: Як захистити себе під час пандемії COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024