Експерти спростували фейк, що сода та аспірин лікують від коронавірусу

03 Листопада 2020, 11:50
2441

У мережі активно поширюють відео, де йдеться про те, що сода допомагає від коронавірусу.

Насправді це фейк, його спростували на сторінці По той бік новин у мережі.

Експерт на відео говорить про закисленість організму.

Насправді такий фейк вже кілька разів спростовували у МОЗ, але невпинно з'являються нові.

Насправді не існує єдиного показника pH всього організму, він буде відрізнятися в залежності від органів і рідин організму, в шлунку він є кислотним, у дванадцятипалій кишці — лужним, pH сечі може коливатися від кислотного до лужного (4,5–8,0) і т. ін.

Слова оратора звучать експертно, однак вводять в оману.

«Будь-яка вірусна патологія починається при зниженні кислотності нашої клітини до 6,5 pH. Людина народжується з pH 7,42. PH крові завжди однакова, а от pH клітин може змінюватися. Процес зветься закислення, з віком людина втрачає 0,1 одиницю pH, якщо впаде нижче 6,5 pH то ми захворіємо, тому потрібно залужнюватися», – говорить експерт.

Прослуховуєш це вступне речення оратора, чуєш якісь цифри, деякі з них правдиві. pH крові людини дійсно є доволі сталою величиною (7.35 - 7.45), Людський організм має дивовижну здатність підтримувати стабільний рівень рН у крові, тому зміни цього показника відбуваються доволі рідко і за серйозних порушень.

З відео ми розуміємо, що щось у нас закислилося, тому ми захворіємо. Наводиться цікавий аргумент, що сода допомагає при виразковій хворобі шлунку. Насправді – ні, відчуття полегшення при печії тимчасові. Якщо пити її регулярно, це призведе до підвищення кислотності й загострення хвороби. 

Далі оратор вказує на шкідливість використання судинозвужуючих спреїв для носа, що частково є правдою, бо при тривалому використання вони дійсно можуть нашкодити, серед побічних ефектів тривалого застосування медикаментозний риніт.

Наостанок чоловік на відео розповідає, що маски взагалі не допомагають.

Якщо ви заразилися, то потрібно використовувати соду, однак тепер її потрібно не тільки пити, а й робити інгаляції.

За твердженням «експерта», єдине, що допомагає – це аспірин у якого ніби мінімум побічних ефектів, бо він дарований самою природою. Це не так, природне – не означає безпечне. Він забуває пригадати дуже важливий факт: аспірин протипоказаний дітям, оскільки може призвести до синдрому Рея (рідкісна та потенційно смертельна дитяча хвороба, що супроводжується гострою незапальною енцилофапатією і ураженням печінки).

Для дорослих аспірин теж не є безпечним і те, коли і в якому дозуванні його приймати, має визначати тільки лікар! Одним серед найзагрозливіших побічних ефектів неконтрольованого вживання аспірину – це шлункові кровотечі.

Чоловік зазначає, що карантин необхідний, якщо вам зовсім погано – викликайте швидку.

Науковець також згадує про користь вітаміну С у великих дозах, що він навіть є в протоколах США і лікує від раку. Так, його використовують у великих дозах при ракових захворюваннях, але як допоміжну терапію. Але яким чином це доводить користь при COVID-19? Жодним. 

Наостанок оратор згадує про релігію, залякування на кшталт, якщо ви не вірні Богу, він вас покарає, коронавірус – це кара людству.

Читайте також: Експерти спростували фейк, що спеціальна музика лікує COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024