Струшування дитини може призвести до пошкодження головного мозку

02 Листопада 2020, 12:15
1540

Фіолетовий плач – це період в житті дитини впродовж якого вона може плакати більше 5 годин на день без будь-якої причини.

Детальніше про це розповіли на сторінці Центру громадського здоров'я України.

Він починається у двотижневому віці від народження і може тривати до 3–4 місяців.

Згідно дослідження, проведеного МГО «Міжнародний центр розвитку і лідерства» спільно з експертами ― лікарями виявили, що в Україні 5 відсотків батьків струшують дитину з метою заспокоєння, не знаючи, що дитина переживає період фіолетового плачу.

Струшування може призвести до: втрати свідомості, проблеми з диханням (нерегулярне дихання або його відсутності), відсутності пульсу, зміни режиму сну, блювання, судом, дратівливості, погіршення або втрати апетиту, порушень зору, сліпоти, порушень мови, важкої рухової дисфункції, затримки у розвитку, серйозних пошкоджень головного мозку, інвалідності та навіть смерті.

За визначенням Центру контролю та профілактики захворювань (Centers for Disease Control and Prevention — CDC), синдром струшеної дитини (Shaken baby syndrome — SBS) — це важка форма фізичного насильства над дитиною, яка виникає в результаті сильного струшування за плечі, руки або ноги.

Тож будьте терплячими, не трусіть дитину, а вона буде дарувати вам багато радісних моментів у житті.

А ще, за даними досліджень, наявність хоча б однієї дитини в сім’ї збільшує тривалість життя батьків на 1,5–2 роки.

Читайте також: Нацслужба здоров'я оплатила лікування для понад 10,5 тисяч пацієнтів з інфарктом

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024