У Ковелі медики прооперували чоловіка з гострим набряком гортані

23 Жовтня 2020, 15:20
1404

Лікарі Ковельського медоб'єднання врятували життя чоловікові, що не міг самостійно дихати через гострий набряк гортані.

Про це повідомляють на сторінці медзакладу в мережі.

Чоловік звернувся до медиків посеред ночі. Він майже не міг дихати через сильно виражений набряк м'яких тканин шиї та гортані. Родичі розповідають, що до того він скаржився на біль у горлі.

Після цього пацієнта негайно госпіталізували до відділення анестезіології та інтенсивної терапії. В цей час явища асфіксії наростали.

«Чергові медики прийняли рішення негайно механічно відновити прохідність дихальних шляхів - зробити конікотомію з наступною трахеостомією. Саме це допомогло зберегти життя пацієнтові. На жаль, одразу провести необхідні додаткові інструментальні обстеження було неможливо, адже чоловік перебував на апараті ШВЛ та був киснезалежним. Після стабілізації стану хворому вдалось провести МСКТ шиї та грудної клітки та встановити точний діагноз: парафарингеальна гематома, набряк м'яких тканин шиї, що й викликав порушення дихання, та правобічний гемоторакс. Завдяки спільним діям хірургів Ковельського МТМО та торакальних хірургів ВОКЛ провели торакоскопію та видалення згустків крові», – розповідають на сторінці медзакладу.

Наразі пацієнт вільно дихає та вже перебуває вдома.

Ковельські медики висловлюють щиру вдячність колегам з Волинської обласної клінічної лікарні.

Читайте також: Нацслужба здоров'я законтрактувала 398 медзакладів на надання допомоги при пологах

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024