До порушень ендокринної системи призводить малорухливість, зловживанням спиртним та паління, – лікар-уролог

22 Жовтня 2020, 16:20
2298

У світі спостерігається тенденція помолодшання проблем урологічного напрямку.

Про це в ефірі програми «Район здорової людини» розповів лікар уролог медичного центру «Благомед» Олег Панасович.

«Наприклад, простатитом раніше хворіли чоловіки за 40 чи 50 років, зараз хлопці у віці 23-25 років приходять із подібними скаргами. Після 40 чоловік обов'язково повинен приходити на плановий медичний огляд раз на рік.», – розповідає лікар.

Спеціаліст розповідає, що на здоров'я також впливає спосіб життя, який веде людина.Якщо чоловік веде малоактивний спосіб життя, зловживає алкоголем, палить, переїдає, то це все може призвести до порушень ендокринної системи.

«Найчастіше до нас звертаються чоловіки, які працюють в офісах, які багато часу проводять за кермом. Це перша категорія пацієнтів, які страждають на урологічні проблеми. При малорухливому способі життя порушується циркуляція в малому тазу, відбувається кров'яний застій, що починає гальмувати органи і вони не функціонують так, як потрібно. В такому випадку починають розвиватися простатити, аденоми, запальні процеси, що тягне за собою наслідки», – підсумував медик.

Читайте також: Чоловіче здоров'я: чому уролога треба відвідувати регулярно. ПОДКАСТ

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024