У Рожищенському районі зафіксували 329 порушень протиепідемічних заходів

20 Жовтня 2020, 16:21
Брифінг у Рожищенській РДА 606
Брифінг у Рожищенській РДА

У приміщенні Рожищенської районної адміністрації відбувся брифінг щодо стану епідемічної ситуації в районі, пов’язаної з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 та запровадження заходів на території Рожищенського району.

Захід організували 20 жовтня. Про це повідомив кореспондент Район.Рожище з місця події.

За озвученою на брифінгу інформацією, станом на 20 жовтня в Рожищенському районі на гостру респіраторну хворобу COVID-19 захворіло 268 осіб. Інцидентність в районі складає 51,604. Одужали 204 людини та сім осіб померли. 29 людей лікується амбулаторно, а 28 – знаходяться на стаціонарному лікуванні.

За словами завідувача Рожищенського районного лабораторного відділення Луцького міськміжрайонного відділу Миколи Демидюка, ріст захворювання на коронавірусну хворобу спостерігається протягом останніх двох місяців, внаслідок тотального недотримання протиепідемічних заходів.

Головна лікарка Рожищенського центру первинної медико-санітарної допомоги Леся Басалик розповіла, що нині лікарі забезпечені засобами індивідуального захисту.  За її словами, в середньому за п’ять календарних днів на COVID-19 тестують близько 30 людей.

Головний лікар Рожищенської центральної районної лікарні Віктор Редзій додав, що медзаклад отримав фінансовий транш, який планують витратити на доплату медикам інфекційного відділення, а залишок витратити на необхідні ліки та обладнання. 

Заступник начальника Рожищенського відділення поліції Ігор Ісаков зазначив, що станом на 20 жовтня працівники поліції склали 32 адміністративних протоколи, що стосуються порушень протиепідемічних заходів. За словами чоловіка, поліцейські щоденно проводять рейди громадського транспорту та інші профілактичні заходи.

За словами начальниці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Рожищенського районного управління Держпродспоживслужби Ольга Карп’як, у Рожищенському районі за час карантину здійснили 1 043 моніторингові перевірки, що стосуються порушень санітарних вимог та протиепідемічних заходів.

Зокрема, перевірки проводили у навчально-виховних закладах, в закладах громадського харчування, в закладах торгівлі продовольчими товарами, салонах краси. У результаті виявили 329 порушень.

Також заступниця голови Рожищенської РДА Ольга Ярощук у зв’язку з проведенням виборів, звернулась до Ольги Карп’як з проханням посилити контроль за дотриманням санітарних вимог та протиепідемічних заходів на цей період, оскільки під час виборів поліцейські не зможуть виконувати свої обов’язки в повному обсязі, внаслідок забезпечення правопорядку на виборчих дільницях.

Сергій МАР’ЯШИН

Читайте також: У лікарні Володимира збільшать кількість ліжок для хворих на COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024