У двох школах Старовижівського району вчителі підхопили коронавірус

19 Жовтня 2020, 17:10
Школа / Фото ілюстративне 1338
Школа / Фото ілюстративне

Заступник голови РДА Валентин Чих провів засідання районної групи моніторингу виконання вимог рішень регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо запобігання поширенню на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом.

В ході засідання керівники відповідних служб прозвітували про проведену роботу щодо дотримання громадянами карантинних обмежень за минулий тиждень. Про це інформують у пресслужбі РДА.

Як зазначив завідувач Старовижівського районного лабораторного відділення  Михайло Дяченко, епідемічна ситуація з розповсюдженням COVID-19 залишається напруженою – кількість хворих збільшується.

Підтверджені випадки захворювання серед педагогічних працівників. Відтак у школах Старої Вижівки та Старої Гути осінні канікули розпочались з 15 жовтня.

За словами начальника районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Володимира Черемушка, працівники управління постійно проводять моніторингові рейди щодо дотримання закладами торгівлі, громадського харчування, освіти  протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу COVID-19.

Загалом за тиждень провели вісім комісійних моніторингових перевірок суб'єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у період карантину на території Старовижівського району.

Серед перевірених суб'єктів: 

  • дев'ять закладів загальної середньої освіти (Любохини, Мокре, Кримне, Дубечне, Поліське, Чевель, Ниці, Соловї, Шкроби),
  • п'ять закладів дошкільної освіти (Кримне, Дубечне, Мокре, Сереховичі);
  •  чотири заклади торгівлі (Поліське, Чевель).

За результатами перевірок керівникам надали рекомендації щодо усунення виявлених недоліків (несвоєчасне заповнення журналу температурного скринінгу працівників, недостатня кількість рідкого мила, відсутність угод на вивіз твердих побутових відходів).

Підсумовуючи засідання Валентин Чих наголосив на необхідності активізації  протиепідемічних заходів  на всіх рівнях, оскільки ігнорування загрозою COVID-19 призводить до збільшення кількості захворюваності.   

Також закликав жителів району бути свідомими та не нехтувати засобами індивідуального захисту. Всім,  хто перебуває на самоізоляції, дотримуватись умов і не наражати на небезпеку інших.

Читайте також: У селі поблизу Луцька школярі виготовляють захисні маски для себе та близьких

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024