На першому поверсі Луцького пологового прийматимуть породіль, на інших – хворих на COVID-19

17 Жовтня 2020, 14:44
Фото ілюстративне 2097
Фото ілюстративне

За рішенням міської влади частину полового будинку переоблаштовують на шпиталь для хворих на COVID-19, ігноруючи протести лікарів.

Про це в ефірі «Прямого» 16 жовтня заявила депутат Луцької міської ради Юлія Вусенко.

«Я знаходжуся в Луцькому пологовому будинку. Сьогодні сюди приїхав наряд поліції, який відстежує до 12-тої години виконання рішення Луцької міської ради, хоча працівники не погоджуються з таким рішенням. Керівництво закладу так само, закликає це рішення не приймати», – повідомила Вусенко.

Вона зазначила, що влада вирішила об'єднати пологовий будинок і шпиталь для хворих на коронавірус.

«Сьогодні у нас перелаштовується пологовий будинок у форматі роботи - перший поверх пологового будинку це буде зал для породіль, тут будуть тримати жінок з новонародженими дітьми, другий, третій і четвертий поверхи пологового будинку повністю переоблаштовують під утримання хворих на COVID», – додала депутатка.

Вона запевнила, що ніхто не захоче ризикувати та народжувати дитину у таких умовах і в інших містах України таких проблем не виникало.

«Уявіть в критичній ситуації хто поїде народжувати дитину, яка людина в Україні захоче, щоб її донька або його дружина народжувала в такому пологовому будинку, де на другому поверсі знаходяться хворі з такою інфекцією і відповідно з таким діагнозом. Інші міста таку практику не підтримують. Я маю досвід Житомира, де для людей облаштовується спеціальний шпиталь на базі дитячого літнього табору», – заявила Юлія Вусенко.

Депутатка також додала, що аргументом для такого рішення стали слова представника влади Ігоря Палиці, якого підтримала більшість міськради.

«Основним аргументом чому приймали рішення по тому аби тут був шпиталь в Луцьку, для депутатів стало рішення Ігоря Петровича Палиці, який про це заявив вчора на телеканалі «1+1» в «Право на владу» де він сказав, що він підготував більше ніж на 200 місць госпіталь для таких хворих. Відповідно більшість в Луцькій міській раді яка є представниками «За майбутнє» таке рішення однозначно підтримала», – зазначила Вусенко.

Вона також підкреслила, що пологовий будинок не має потрібного обладнання для діагностування хворих на COVID-19.

«Основним аргументом були кисневі точки, але кисневі точки не є величезною проблемою. Їх можна облаштувати і в дитячому таборі за межами міста, і в інших лікарнях. Пологовий будинок Луцький не готовий приймати хворих на коронавірус в зв'язку з тим, що у нас тут немає ні КТ, ні інших обладнань які потрібні для того, щоб діагностувати таких  хворих», – зазначила Юлія Вусенко.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024