На Ківерцівщині центральна лікарня перейшла у власність громади

17 Жовтня 2020, 13:46
3182

На Ківерцівщині зареєстрували статут комунального підприємства «Ківерцівська центральна лікарня Ківерцівської міської ради».

Про це повідомила медична директорка Ківерцівської лікарні Наталія Круцько на власній сторінці у мережі.

Тим самим завершився процес передачі лікарні у власність громади.

Жінка розповіла, що лікарня це заклад, де основною частиною доходу є кошти, які надходять від Національної служби здоров'я України за надання медичних послуг. Саме з цих коштів здійснюється оплата праці медичних працівників.

Наразі у лікарні працюють 316 працівників, з їх заробітної плати сплачується податок у бюджет громади.

«Так, наприклад, у 2019 році бюджет громади повнився, за рахунок ПДФО лікарні, на 4 мільйони 225 тисяч 224 гривні, за 9 місяців 2020 року - близько на 3 мільйонів 300 тисяч гривень. Відповідно до чинного законодавства власник (Ківерцівська міська рада) має відшкодовувати витрати закладу на комунальні послуги і енергоносії, які в рік складають близько 3 200 000 грн. Проста арифметика. Після видатків на утримання лікарні у бюджеті громади залишається більше 1 мільйона гривень, які надійшли від нашого закладу. Чи є ще у власності Ківерцівської ОТГ комунальне підприємство чи заклад, який своїми податками перекриває витрати на його утримання?», – написала жінка.

Наостанок лікарка додала, що податку лікарні, який буде надходити до бюджету громади, буде достатньо, щоб покривати необхідні витрати та дасть можливість розвивати лікарню та робити її конкурентоспроможною.

Читайте також: На Волині виявили 167 нових хворих на COVID-19, двоє людей померли

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
17 Жовтня 2020, 21:29
Я не беруся розказувати як приймати роди чи лікувати грип ,але з наукою про економіку дружу. Прочитавши статтю , зрозуміла ,що Ківерцівська лікарня винайшла "вічнй двигун " в економіці. Народ божий -вкючіть мізки.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024