У Нововолинську посилюють карантинні обмеження

17 Жовтня 2020, 12:37
1050

Нагадаємо, відповідно до рішення Державної комісії ТЕБ і НС, яким з 00 годин 00 хвилин 19 жовтня запровадили нове епідемічне зонування, Нововолинськ віднесли до «червоної» зони.

У зв’язку з цим згідно з карантинним зонуванням, передбаченим Постановою КМУ, посилено протиепідемічні заходи. Про це повідомляють на сайті Нововолинської міської ради.

З наступного понеділка, 19 жовтня, у школах Нововолинська оголошені двотижневі канікули. У садочках працюватимуть чергові групи. Таке рішення  міської комісії з питань техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося 16 жовтня.

«На жаль, не в усіх торговельних закладах, а також і в громадському транспорті дотримуються карантинних вимог, на ринках продавці торгують без масок, контейнери не оснащені захисними екранами.  Але ж хвороба не відступила. Про це свідчить статистика захворюваності у місті та в Україні загалом. Тільки за останню добу в Нововолинську зафіксовано 25 нових випадків коронавірусної хвороби», – зазначив міський голова Віктор Сапожніков.

Міський голова рекомендував керівникам підприємств, установ, організацій, суб’єктам господарювання взяти до уваги вимоги Постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Віктор Сапожніков зазначив, що готовий приймати рішення стосовно комунальних закладів, до прикладу шкіл та дитсадків.

Під час засідання йшлося про активізацію роботи адміністрації ринку щодо дотримання епідеміологічних вимог, зокрема, проведення температурного скринінгу  підприємців та продавців, встановленні захисних екранів, наявності антисептиків та використання масок. Акцентували увагу і на обмеження кількості  покупців у закладах торгівлі.

Міський голова наголосив на  жорсткій необхідності контролю за дотриманням карантинних вимог і зобов’язав контролюючі служби складати протоколи на порушників.

Згідно з рішенням позачергового виконкому  визначили уповноважених осіб з-поміж працівників виконкому, котрі відтепер разом із представниками поліції та  Держпродспоживслужби матимуть право здійснення контролю за дотриманням протиепідемічних вимог у громадських закладах та  складення відповідних адміністративних протоколів.

Комісія вирішила на  наступному засіданні 20 жовтня проаналізувати проведену роботу щодо виявлених адмінправопорушень усіма службами.

Завідувачка Нововолинським міськрайонним відділом державної установи «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Наталія Мариніна звертається до громадян, котрі отримали позитивний тест на COVID-19, дотримуватися самоізоляції. Така ж  вимога і до контактних осіб. За її словами, є випадки, коли хворі громадяни звертаються до їхньої служби за отриманням результатів  ПЛР – тестування, а їх має видавати  сімейний лікар.

Тож   кожен з нас повинен проявити  свою самосвідомість і дбати за здоров’я своє та інших. Тільки разом, об’єднавши зусилля, зможемо не допустити поширення небезпечної недуги.

Читайте також: На Волині виявили 167 нових хворих на COVID-19, двоє людей померли

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024