У Рожищенській лікарні збільшили кількість ліжок інфекційного відділення з 15 до 40

16 Жовтня 2020, 14:23
1017

У зв’язку зі збільшенням кількості хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, які потребують стаціонарного лікування, у Рожищенській центральній районній лікарні провели ряд організаційних заходів.

Про це повідомили на офіційній сторінці медичного закладу у п'ятницю, 16 жовтня.

Для надання допомоги хворим з COVID-19:

  • збільшили кількість ліжко-місць в інфекційному відділенні з 15 до 40, шляхом перепрофілізації частини ліжок терапевтичного, педіатричного відділень, ліжок для патології вагітності;
  • під потреби інфекційного відділення додатково виділили площу хірургічного стаціонару лікарні (4 поверх);
  • інфекційне відділення підсилили додатковими медичними працівниками, включаючи лікарів, середній та молодший медичний персонал.

Станом на 16 жовтня Рожищенська лікарня залишається багатопрофільним закладом охорони здоров’я, який надає вторинну (спеціалізовану) амбулаторну та стаціонарну медичну допомогу в цілодобовому режимі, а саме пацієнтам з хірургічними захворюваннями, терапевтичною та неврологічною патологіями, гінекологічними захворюваннями, патологічними станами під час вагітності, пологовою допомогою.

Також тимчасово зупинили роботу педіатричного відділення, приміщення якого не використовують для госпіталізації дорослих пацієнтів, враховуючи специфіку його облаштування під потреби дитячого віку.

Медичну допомогу дітям забезпечуватимуть вузькими спеціалістами на амбулаторному етапі, невідкладну допомогу надаватимуть в умовах приймального відділення та відділення анестезіології та інтенсивної терапії. При потребі стаціонарного лікування хворих дітей будуть направляти у профільні відділення обласної дитячої клінічної лікарні або будуть госпіталізовані у виділені палати на базі терапевтичного відділення лікарні.

Читайте також: Луцьких освітян, які захворіли на COVID-19, лікуватимуть за кошти міськради

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024