Протест припинили: у Луцьку пологовий переоблаштовують на коронавірусний шпиталь

15 Жовтня 2020, 19:25
протест біля Луцького пологового 1176
протест біля Луцького пологового

Порушень адміністративного чи кримінального характеру під час висловлення невдоволення працівників пологового будинку проти переоблаштування в інфекційний госпіталь поліція не виявила.

Про це Район.Медицина розповіла завідувачка сектору комунікації ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.

Відтак протест працівників закладу наразі припинено, триває облаштування тут тимчасового інфекційного госпіталю для лікування хворих на COVID-19.

«Ближче до вечора, в результаті перемовин, компромісу досягнено. Порушень адміністративного чи кримінального характеру поліція не виявила», - наголосила вона.

Рішення про розгортання тимчасового інфекційного госпіталю для лікування хворих на COVID-19 на базі зазначеного комунального закладу ухвалили члени регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Волинської обласної державної адміністрації 12 жовтня 2020 року №40, члени міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, депутати Луцької міської ради. Було і відповідне звернення депутатів міської ради до поліції.

Таке переоблаштування, як йдеться в рішеннях, спричинено погіршенням ситуації з поширення коронавірусної хвороби COVID-19 на території Волинської області та Луцької міської територіальної громади, а також переповненням ліжок стаціонарного лікування відповідного профілю у визначених опорних лікарнях області.

В окремому корпусі, де облаштовують госпіталь, наявні окремий вхід та окрема вентиляція, що унеможливить контакт з хворими на COVID-19 та перенесення інфекції, є можливість встановлення додаткових ліжко-місць з підключенням до кисневих точок.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024