Луцьких освітян, які захворіли на COVID-19, лікуватимуть за кошти міськради

16 Жовтня 2020, 12:15
847

У бюджеті міста передбачили кошти на лікування працівників освіти, що захворіли на COVID-19.

Про це йшлося під час позачергового дистанційного засідання сесії міської ради, пишуть на сайті Луцькради.

Директор департаменту фінансів та бюджету міської ради Лілія Єлова повідомила, що «нам збільшили субвенцію на ремонт доріг у сумі 689,4 гривень, відповідно внесли зміни в перелік доріг, що мають ремонтувати за бюджетні кошти». Вона запропонувала здійснити перерозподіл бюджетних коштів. Зокрема, виділити ДКП «Луцьктепло» 460 тисяч гривень для виконання мирової угоди з ТзОВ «Тепелен», на оплату договору оренди по теплоенергоцентру – майже 1,9 мільйона гривень (борг минулого року), поточний рік – 957 тисяч гривень, для цього зменшили капітальні видатки з інших статей.

Збільшили видатки на поточний ремонт зупинок громадського транспорту (на підключення розумних зупинок) – майже 1,3 мільйона гривень. Також передбачили кошти на протиепідемічні заходи на виборчих дільницях у сумі 200 тисяч гривень.

У зв'язку з поширенням COVID-19 виділили кошти на лікування працівників закладів освіти міста. 350 тисяч гривень – Волинській обласній клінічній та обласній інфекційній лікарнях, 150 тисяч гривень – міській клінічній лікарні.

Також на бюджетній комісії внесли зміни щодо виділення 15 тисяч гривень для навчально-ребілітаційного центру для придбання обладнання в кабінети, а також запропонували збільшити кошти у розмірі 40 тисяч гривень спортивній школі №2, що на Вересневому, для підключення мереж до каналізації.

Кілька змін до проєкту рішення запропонував депутат міської ради Ігор Поліщук.

«У зв'язку з початком опалювального сезону у місті, пропоную виділити кошти на погашення заборгованості із заробітної плати працівникам ДКП «Луцьктепло», – звернувся він до депутатів. Мова йде про 2,8 мільйона гривень.

Також, за його словами, задля безпеки лучан є необхідність виділити 100 тисяч гривень на встановлення світлофора на перехресті Львівська-Потебні. Ця ділянка є надзвичайно аварійно-небезпечна через активний рух транспортних засобів та відсутність необхідного регулювання.

Окрім цього, Ігор Поліщук запропонував виділити кошти на облаштування відеокамер, що встановлять на всіх виїздах та в'їздах у місто. «Для безпеки громадян такими камерами облаштують всі кільцеві розв'язки та проспект Грушевського, де залізничний вокзал», – наголосив він.

Ще одним важливим питанням є ремонт ліфтів у багатоквартирних будинках міста. На вирішення цієї проблеми, за пропозицією депутата Ігоря Поліщука, додатково виділили мільйон гривень.

Депутати підтримали запропонований проєкт рішення із запропонованими змінами.

Читайте також: «Ніхто працівників не буде звільняти», – міська рада прокоментувала ситуацію з пологовим будинком

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024