«Ніхто працівників не буде звільняти», – міська рада прокоментувала ситуацію з пологовим будинком

15 Жовтня 2020, 16:48
944

На базі акушерського корпусу Луцького пологового будинку створили тимчасовий інфекційний стаціонар для хворих на коронавірус.

Таке рішення сьогодні, 15 жовтня, ухвалили депутати міської ради, під час позачергової 94 сесії, яка відбулася у режимі відеозв’язку, йдеться на сайті міськради.

Рішення прийняли через критичне погіршенням ситуації з поширенням коронавірусу на території Волинської області та Луцької міської територіальної громади, а також переповнення ліжок стаціонарного лікування відповідного профілю у визначених опорних лікарнях області. Показник захворюваності станом на 12 жовтня 2020 року у Луцьку – 249 випадків на 100 тисяч населення, при нормативному 40 випадків на 100 тисяч населення.

Станом на 13 жовтня в інфекційній лікарні було зайнято 62,9 % від усіх ліжок, виділених під COVID-19.

Начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін зауважив, що ситуація з коронавірусом стає дедалі гіршою, все більше людей потребують госпіталізації.

«Багато пацієнтів потребують стаціонарного лікування. В обласній інфекційній лікарні станом на сьогоднішній ранок залишилося всього 2 місця, в обласній клінічній лікарні – близько 50, але з киснем значно менше. Цих залишків вистачить на кілька днів. Ситуація критична. У Луцьку – лише два комунальні заклади: Луцька міська клінічна лікарня та пологовий будинок. Міська лікарня з початку карантину працює в ургентному порядку, вона надає допомогу після ДТП, при інфарктах, інсультах. Там не можна розмістити госпіталь», – наголосив Володимир Лотвін.

Крім того, начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін повідомив, що розглядались й інші медичні заклади для облаштування додаткового корпусу для хворих, проте це єдиний можливий варіант, адже тут є киснева станція і розведена система подачі кисню на 64 точки.

Читайте також: Інфекційний госпіталь у пологовому будинку - найоптимальніший варіант, – Людмила Тимощук

Отож, створення тимчасового інфекційного стаціонару для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 на базі акушерського корпусу комунального підприємства «Луцький клінічний пологовий будинок» в кількості 214 ліжок на час запровадження карантину та передачею його в оперативне управління комунальному підприємству «Луцька міська клінічна лікарня» дасть можливість забезпечити достатню кількість ліжок для надання стаціонарної допомоги хворим на COVID-19.

Таким чином терміново проведуть організаційну роботу та розгортання 214 ліжок на площах другого, третього та четвертого поверхів акушерського корпусу із дотриманням санітарно-епідемічних норм. Крім того, забезпечать усім необхідним матеріально-технічним облаштуванням тимчасового інфекційного стаціонару відповідно до протоколів надання медичної допомоги.

На сайті також зазначають, що Луцький пологовий будинок працюватиме у штатному режимі, ніхто працівників не буде звільняти. Тимчасовий шпиталь повністю відокремлять від інших корпусів за допомогою спеціальних перегородок. На базі першого поверху акушерського корпусу комунального підприємства «Луцький клінічний пологовий будинок» і надалі функціонуватимуть 36 ліжок для надання медичної допомоги вагітним, породіллям та новонародженим, хворим на COVID-19.

Читайте також: Інфекційний госпіталь у пологовому будинку – найоптимальніший варіант, – Людмила Тимощук

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024