Невакциновані від кашлюка діти ризикують мати важку пневмонію

30 Вересня 2020, 16:17
1113

Діти повинні отримувати усі планові щеплення.

Про це в ефірі програми «Район здорової людини» розповіла дитяча лікарка імунологиня Волинського обласного центру громадського здоров’я, фахівчиня з імунопрофілактики Ірина Грабовська-Микитюк.

Лікарка розповідає, що щеплення робляться за календарем, якщо календар з якихось причин порушується, то варто переходити на індивідуальний графік.

«Ми робимо вакцинацію від 10 інфекцій за Національним календарем. На приклад, ми робимо вакцинацію від туберкульозу відразу в пологовому будинку на 3-5 день, коли дитинка виписується. У старшому віці ця вакцинація вже втрачає ефективність. Також за календарем робимо вакцинацію від гепатиту В, дифтерії, правця, кашлюка, кору, паротиту, краснухи, гемофільної інфекції, поліомієліту», – ділиться жінка.

Пані Ірина наголошує на тому, що маленькі діти, до 1,5 років від них всіх повинні бути захищені, тому що кожна з них для малюка є максимально небезпечною. Діти, що не вакциновані від кашлюка можуть мати важкі випадки пневмонії чи навіть летальні випадки.

Читайте також: Вакцинація в умовах пандемії. Чому не варто боятися щеплень. ПОДКАСТ

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024