В Україні офіційно повернули «пакунок малюка»

30 Вересня 2020, 14:54
1348

Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроєкт за повернення сім'ям новонароджених одноразової допомоги «пакунок малюка».

Про це інформують на сайті Здоров'я 24.

Відповідний законопроєкт підтримали 264 нардепів.

До слова, пакунок малюка запровадили ще у 2018 році, але згодом замінили грошовими виплатами.

Згідно з законом, вартість натуральної допомоги «пакунок малюка», відповідно до бюджетного фінансування, становить не менш як 3 розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого законом на дату її видачі, та не зараховується до розміру допомоги при народженні дитини.

Згідно з даними опитування ЮНІСЕФ, позитивний вплив програми на сімейний бюджет відчули 79% сімей з дітьми. Майже половині (49%) одержувачів «пакунку» вдалося заощадити на покупці товарів для немовляти на перших місяцях життя.

За два роки кількість предметів у пакунку зросла у 2,5 рази. Якщо у 2018 році тільки 35% батьків надавали перевагу пакунку грошовій виплаті, то тепер 8 з 10 сімей хочуть отримувати допомогу саме в натуральному вигляді.

Після закупівлі "пакети" будуть доставляти в пологові будинки та відділи соціального забезпечення населення.

Відповідно до закону, з 1 січня 2021 року забезпечення цієї одноразовою допомогою, процедура її замовлення, закупівлі і транспортування до закладів охорони здоров'я здійснюється відповідно до закону «Про державні закупівлі».

Читайте також: Секретар Рівненської міської ради захворів на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024